Wat is Sportmassage?

Sportmassage is een krachtige wijze van masseren.

Er wordt gebruik gemaakt van complexe, diepe massagetechnieken op het spierweefsel. Deze specifieke technieken brengen allerlei reacties in het lichaam op gang, zowel mechanisch, neuro-reflectoir (via het zenuwstelsel), als biochemisch (via enzymen en hormonen). Hierdoor worden de bloedcirculatie, lymfecirculatie, stofwisseling en het afweersysteem verbeterd.

Maar wat merkt u er nu direct van?

De spanning in de spieren wordt verbeterd door de afvoer van overtollig vocht + afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen. De in de volksmond genoemde ‘knopen’ oftewel myogelosen worden versoepeld, bindweefselverklevingen worden losgemaakt en daarnaast wordt pijn verminderd.

Het lichaam kan zich op deze manier dus veel beter in optimale vorm houden of brengen. Daarom is een preventieve sportmassage om juist klachten te voorkomen ook zeer geschikt.

Daarnaast leidt sportmassage tot algehele ontspanning en helpt bij een betere nachtrust. Het vermindert stress, dus verbetert het lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Ook kunnen weer andere sportmassage technieken gebruikt worden om juist de spieren gereed te maken voor actie. Denk aan een activerende massage voor een wedstrijd.

Voor wie is sportmassage geschikt?

Van recreatieve sporter tot sporter op professioneel niveau, ieder type sporter heeft baat bij een regelmatige sportmassage behandeling.

Maar laat de naam u niet op het verkeerde spoor brengen, ook voor de niet-sporter kan een sportmassage behandeling de uitkomst voor veel klachten bieden. Denk aan klachten door een eenzijdige houding tijdens een zittend beroep of langdurig werken achter een computer. Stress of spanning uit zich fysiek vaak in onnodig aanspannen van spiergroepen (nek, schouder). Hierdoor kunnen bijvoorbeeld stijfheid, pijnklachten en hoofdpijn ontstaan.

Doordat sportmassage de klachten bij de kern aanpakt, kan de vicieuze cirkel doorbroken worden en de gezondheid aanzienlijk verbeterd worden.